"Kan de burger het stadsbestuur nog aanspreken op haar verantwoordelijkheden?": verschil tussen versies

Uit Woonschepen Comite Groningen
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 1: Regel 1:
Niek Verdonk, stadsbouwmeester en voormalig directielid Ruimtelijke Ordening heeft voor Let's Gro een bijdrage geschreven over het huidige beleid van het college van b&w zoals dat is verwoord in het coalitieakkoord 2014-2018 dat ''"Voor de verandering"'' is genoemd.
+
Niek Verdonk, oud-stadsbouwmeester en voormalig directielid Ruimtelijke Ordening heeft voor Let's Gro een bijdrage geschreven over het huidige beleid van het college van b&w zoals dat is verwoord in het coalitieakkoord 2014-2018 dat ''"Voor de verandering"'' is genoemd.
  
 
Hij heeft kritiek op de huidige verheerlijking van het particuliere initiatief:
 
Hij heeft kritiek op de huidige verheerlijking van het particuliere initiatief:

Huidige versie van 15 mrt 2016 om 09:34

Niek Verdonk, oud-stadsbouwmeester en voormalig directielid Ruimtelijke Ordening heeft voor Let's Gro een bijdrage geschreven over het huidige beleid van het college van b&w zoals dat is verwoord in het coalitieakkoord 2014-2018 dat "Voor de verandering" is genoemd.

Hij heeft kritiek op de huidige verheerlijking van het particuliere initiatief:

"Men stimuleert burgers om samen te werken, initiatieven te ontplooien, maar betekent dit dat de burger geen vertrouwen in de stedelijke overheid meer mag hebben, of het gemeentebestuur niet meer mag aanspreken op haar verantwoordelijkheden? Als er meer ruimte komt voor particuliere ontwikkelingen, hoe waarborgt de gemeente dan de verschillende en niet zelden tegenstrijdige belangen van burgers, initiatiefnemers, buren, ondernemers, professionals, toeristen of forenzen?"

Overigens moet hierbij wel opgemerkt worden dat Verdonk's eigen dienst onder zijn bewind regelmatig een loopje genomen heeft met de belangen van burgers, ondernemers, etc.

  • lees hier het hele artikel.