Afronding renovatie Woonschepenhaven, vraag naar onafhankelijk onderzoek

Uit Woonschepen Comite Groningen
Versie door DirkVanDriel (Overleg | bijdragen) op 29 jan 2017 om 23:37

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

26 november 2016


Het WCG heeft een gesprek met de gemeente gehad over de afronding van de werkzaamheden in de Woonschepenhaven. Naar verwachting zal de opdrachtnemer Oosterhof-Holman voor de Kerst de haven hebben verlaten en het project opleveren.

In januari zal de gemeente een aanvaardingsinspectie uitvoeren. Dat komt er op neer dat gekeken zal worden of de werkzaamheden door de aannemer zijn uitgevoerd zoals afgesproken. De uitvoering kan afwijken van het aanbestedingscontract uit 2014. Gemeente en aannemer kunnen namelijk in overleg afwijken van dat contract. Het WCG vindt dat in principe geen probleem zolang de afwijkingen niet ten nadele van de bewoners zijn. Dat iedereen gelijkwaardig behandeld wordt en dat geen concessies worden gedaan aan de kwaliteit en de veiligheid van het eindresultaat is daarbij essentieel.

Het WCG zal door de gemeente op de hoogte gesteld worden van de resultaten van de aanvaardingsinspectie. Op dat moment moeten de bewoners bepalen of ze tevreden zijn met het eindresultaat en of men het eens is met de conclusies van de gemeente.

Daarvoor zal het WCG een vergadering voor de bewoners beleggen in het buurthuis van de Woonschepenhaven. Na deze vergadering zal het WCG een onafhankelijk bureau laten kijken naar de punten waarover ontevredenheid en verschil van mening met de gemeente bestaat.

Als de bevindingen en conclusies van het onderzoeksbureau afwijken van die van de gemeente, dan leggen we deze voor aan de gemeente en kijken we of we tot een oplossing kunnen komen. Mocht dat onvoldoende opleveren dan zullen we verdere stappen moeten bespreken.


Lees meer: