Bezoek burgemeester en wethouder aan de Woonschepenhaven

Uit Woonschepen Comite Groningen
Ga naar: navigatie, zoeken

Op 29 mei hebben burgemeester Den Oudsten en wethouder Van der Schaaf een bezoek gebracht aan de Woonschepenhaven (uitnodiging).

Op 3 mei heeft het WCG hiervoor een voorbereidend gesprek gehad met burgemeester en wethouder.

De bijeenkomst vond plaats in het buurthuis van de Woonschepenhaven en de opkomst van de bewoners was uitstekend.


De belangrijkste gespreksonderwerpen:

  • Toekomst van schuren en terrassen. Hiervoor is het uitgangspunt dat de huidige situatie in principe gelegaliseerd gaat worden. De eigenaar van schuur of terras zal dan uiteindelijk wel vergunning moeten aanvragen, ook al is dat achteraf. De vergunning is noodzakelijk om de schuur of het terras echt legaal te maken.
  • Nieuw bestemmingsplan waarin ook de woonschepenhaven wordt opgenomen. Hierin wordt vastgelegd wat in de toekomst wel en niet wordt toegestaan, met name op het gebied van schuren en terrassen.
  • Afronding werkzaamheden na onverwachts vertrek aannemer Oosterhof-Holman. Niet eerder dan september zullen de (20?) restpunten afgerond zijn.
  • Matige tot slechte kwaliteit van de geleverde werkzaamheden. Hiervoor heeft het WCG inmiddels een onafhankelijk onderzoeksbureau ingeschakeld en de eerste bevindingen liegen er niet om.
  • Binnen twee weken komt er een oplossing voor de slechte afmeervoorzieningen aan de binnendijk en wordt bekend wie de werkzaamheden zal afronden
  • Omnummering adressen. In principe zal er volgens de laatste versie weinig tot niets veranderen. Alleen de verhuizers krijgen een nieuw huisnummer. Voor een aantal verhuizingen zullen nog nieuwe ligplaatsvergunningen afgegeven moeten worden. Deze worden gepubliceerd en staan open voor bezwaar.