Rapport "Inventarisatie knelpunten Woonschepenhaven" afgegeven aan college van b&w

Uit Woonschepen Comite Groningen
Versie door DirkVanDriel (Overleg | bijdragen) op 22 nov 2017 om 11:41

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

1 september 2017


Bewoners van de Woonschepenhaven en het WCG geven al meer dan een jaar aan dat het niet goed gaat met de revitalisatie van de Woonschepenhaven. Nadat de werkzaamheden op 1 maart door de aannemer aan de gemeente zijn opgeleverd blijken er veel problemen nog niet opgelost te zijn en is er veel kritiek van bewoners en WCG op de kwaliteit van het geleverde werk.

Om deze reden heeft het WCG in mei aan Tandem BV gevraagd een globale inventarisatie van de knelpunten te maken. Dit leverde op 12 juli een rapport op waaraan ook MUG Ingenieursbureau en KTS Technische Installaties hebben bijgedragen.

De eerste bevindingen liegen er niet om en er wordt geadviseerd een aantal zaken beter te onderzoeken: waterleiding, riolering, gasinstallatie, baggerdieptes, veiligheid en milieukwesties roepen veel vragen op. Het lijkt wel of men vergeten is dat het om een woonwijk gaat.

We hebben overigens wel kunnen constateren dat inmiddels aan een aantal knelpunten wordt gewerkt en vooruitgang is geboekt.

Vandaag heeft het WCG het rapport afgegeven aan burgemeester Den Oudsten en wethouder Van der Schaaf met het verzoek om deze inventarisatie met het bestuur te bespreken.


Op 27 november zal het WCG het rapport bespreken met de wethouder en de betrokken ambtenaren.