WCG publicaties

Uit Woonschepen Comite Groningen
Versie door DirkVanDriel (Overleg | bijdragen) op 2 mrt 2021 om 00:30

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

.

Het WCG heeft een aantal publicaties uitgegeven die hier gratis zijn te downloaden.


Dit fotoboek geeft een fraai tijdsbeeld van de pioniers van het huidige Wonen op het Water in Groningen. In een tijd dat het drinkwater nog per boot door de havendienst bezorgd werd en een elektriciteitsaansluiting niet vanzelfsprekend was. Veel discussies gingen toen al over dezelfde onderwerpen als tegenwoordig. Voorzien van nabeschouwing uit 2010.


Een uitgebreid woonomgevingsonderzoek door het WCG. Nauwkeurige beschrijving van de stand van zaken per kanaalvak met situatieschetsen en inrichtingsvoorstellen voor eventueel walgebruik. Het boekje bevat eveneens een adequate beschrijving van het woonschepenbeleid in andere gemeenten anno 1988. Voorzien van nabeschouwing uit 2010.


Over het liggeldvraagstuk in de periode 1994-2013 en de uitzonderlijke acties tegen de drastische liggeldverhoging in 1996. Uiteindelijk werd een heuse woonboot op blokken hout voor het Stadhuis afgemeerd. Een informatieve en zeer vermakelijke (foto)reportage.


Andere publicaties over water, wonen en varen in Groningen


Over de eerste manifestatie van historische bedrijfsvaartuigen in Groningen. Hieruit blijkt dat de cultuurhistorische waarde van het water in Groningen niet recent ontdekt is...Een fraai boekje over de pioniers van de bruine vloot in Groningen.


Een aardig boekje uit de reeks "Als de dag van gisteren" geheel gewijd aan de binnenvaart en het schippersleven in de stad Groningen met prachtig fotomateriaal.